Zöldség-pizzácska
Hozzávalók:
-
80 dkg padlizsán
-
15 dkg sárga húsú paprika
-
20 dkg paradicsom
-
10 dkg gomba
-
4 db főt tojásfehérje
-
1 csokor petrezselyem zöldje
-
1 gerezd fokhagyma
-
só, pici bazsalikom
Elkészítés:
A padlizsánt 1 centis szeletekre vágjuk, besózzuk, 30 percig szűrőkanálba téve állni hagyjuk, majd lecsepektetjük. Rácson megsütjük, tűzálló tálban egymás mellé helyezzük őket. A paprikát egészben becsomagoljuk alufóliába, és sütőben mintegy fél óráig sütjük. Amikor kész, kibontjuk, csumáját kivájjuk és felcsíkozzuk. A kockákra vágott paradicsomot összekeverjük a zúzott fokhagymával, bazsalikommal, petrezselyemmel. A padlizsánszeletekre három szelet gombát, néhány csík paprikát, 5-6 kocka tojásfehérjét teszünk. Minden kupacra még egy kanál paradicsomkeveréket halmozunk, és a sütőben 10 percig sütjük.
|