Kolbászos-sajtos palacsinta
Hozzávalók:
-
2 db színes pritaminpaprika
-
20-25 dkg kolbász
-
15 dkg kemény sajt
-
6 db tojás
-
fél liter tej
-
15 dkg liszt
-
só
-
bors
-
4 teáskanélnyi olaj
-
vaj
-
friss salátalevél
Elkészítés:
Nemcsak a jól bevált túrós, lekváros palacsinta követhet egy egy tartalmas , jó ételt sós palacsinták közt is akad számos ízletes- a kolbászos sajtos palacsintával ezek tárházázt szeretném most gazdagítani. A tölteléknek valók előkészítésével kezdem a sütést a pritaminpaprikát megmosom, félbevágom, a magját eltávolítom, és csíkokra szeletelem. A kolbászt felkaríkázom, a sajt felét (másik fele kell a reszelésre ). Vékony szeletekre vágom. Ezek után készülhet a palacsintatészta, miközben a sütőt előmelegítem: A tojást összekeverem a tejjel. Hozzáadom a lisztet, csomómentesre elkeverem ,és sóval borsssal ízesítem. Palacsintasütőben felhevítek 1 teáskakánl olajat beleteszem a palacsintamassza egynegyedét, és az egyik oldalát megsütüm, Amint a tészta egyik fele megsült akkor jó., ha a közepe már kifehéredik ráteszem a nyers oldalára a karikára vágott kolbászt, sajt , és paprika egynegyedét és hagyom hogy besüljön a tésztába. A kész paprikás-sajtos-kolbászos omletett kiveszem a sütőből közepébe sajtot reszelek feltekerem úgy hogy a töltelék belülre kerüljön és kivajazott jénaiba teszem. A többi össztevőből hasonló módon további három palacsintatekercset készítek, szintén a jénaiba teszem egymás mellé, és a tetejére is sajtot reszelek. A salátalevelekkel díszítem vagy köretként adom hozzá akár leveleire szedve a leveleket feldarabolom.
|