Gombafelfújt
Hozzávalók:
-
35 dkg gomba
-
3 evőkanál olaj vagy zsír
-
2 zsemle
-
3 egész tojás
-
zöldpetrezselyem
-
só
-
bors
Elkészítés:
35 dkg gombát megtísztitunk, apróra vágunk és olajon vagy zsíron sóval, borssal puhára párolunk, azután hülni tesszük. Két zsemlét tejben megáztatunk jól kicsavarjuk, villával széttörjük. Hozzáadunk egyenként 3 tojássárgáját, a párolt gombát, amelyből két kanálra valót félretettünk. Végül hozzákeverjük a tojások keményre vert habját. Kikent formába öntjük és 50 percig gőzben főzzük. Tálra boritva, a félretett gombával és apróra vágott zöldpetrezselyemmel megszórjuk. Ízlés szerint gomba vagy sajtmártást adunk hozzá.
|