Reszelt Leves
Hozzávalók:
-
1 nagyobb sárgarépa
-
1 szál zöldség
-
1 szem burgonya
-
1 kisebb zellergumó
-
karalábé
-
zöldpaprika
-
paradicsom ( télen mélyhűtött ),
-
petrezselyem
-
zsír
-
só
-
bors
-
pirospaprika
-
liszt
-
tojás
Elkészítés:
A sárgarépát, zöldséget, burgonyát, és a karalábét tormareszelőn lereszeljük. Egy evőkanál zsíron megdinszteljük, megszórjuk petrezselyemmel, pici liszttel. Sóval borssal ízesítjük. Felengedjük másfél liter vízzel, beletesszük a félbevágott paprikát, paradicsomot. Egy tojásból híg nokedlit keverünk és a forrásban levő levesbe szaggatjuk. Tálalás előtt minden tányérba egy kanál tejfölt teszünk.
|