Orjaleves
Hozzávalók:
-
1 kg sertésgerinc csonthússal
-
30 dkg vegyes zöldség
-
8 dkg hagyma
-
10 dkg zellergumó
-
2 zöldpaprika
-
2 friss paradicsom
-
5 dkg csigatészta
-
1 cikk fokhagyma
-
1 szál torma
-
só
-
egész bors
-
zöldpetrezselyem
Elkészítés:
A sertésgerinc csontot úgy vágjuk le ehez a leveshez, hogy egy-egy jó ujjnyi vastag húsréteg maradjon rajta, és így daraboljuk fel. Ez a tulajdonképpeni ,orja". Ezt megmossuk, és a húslevesnél leírt módon ízletes húslevest főzünk belőle. A zöldségféléket egyenletes darabokra vágva belefőzzük. A fűszereket kis vászonzacskóba kötve tesszük bele, és ha a leves kész, eltávolítjuk éppúgy, mint a megtísztított tormát. Csigatésztát főzünk bele, és ha a hús meg a zöldségféle is puha leveses tálba adjuk asztalra. Külön tálkában ecetes tormát adunk hozzá.
|