Ezerjó zöldségleves
Hozzávalók:
-
1 fej vöröshagyma
-
1 kisebb zeller
-
10 dkg füstölt szalonna
-
2 sárgarépa
-
1 cukkini
-
1 evőkanál paradocsompüré
-
1 liter húslé
-
40 dkg mirelit zöldbab
-
10 dkg rizs
-
só
-
bors
-
1 csomag petrezselyem zöldje
Elkészítés:
A vöröshagymát megtisztítom, fomra vágom, a szalonnát apróra kockázom. Megmosom és megtisztítom a zellert és a sárgarépát, majd felszeletelem. A cukkinit mosás után kis kockákra darabolom. A szalonnát zsírjára pirítom, hozzáadom a hagymát és üvegesre dinsztelem. Beleteszem a sárgarépát meg a zellert, és néhány percig együtt párolom. Ezután jöhet a paradicsompüré, majd a húslével felöntöm a zöldségeket. Forralok egyet rajta aztán fedő alatt, lassú tűzön főzöm kb 20 perc múlva teszem bele a cukkinit a mirelit zöldbabot és a rizst, és gyenge tüzön 20 percig tovább főzöm. Sóval, borssal fűszerezem. A petrezselyem zöldjét lemosom, jól lecsepegtetem, a levelét finomra vágom, s ezzel megszórva tálalom a levest.
Elkészítési idő.45 perc
|