Részeges sajtleves
Hozzávalók:
-
1 fej hagyma
-
fél zeller
-
5 dkg vaj
-
2 evőkanál liszt
-
1 evőkanál mustár
-
1,5 liter húslé
-
4 közepőes karfiolrózsa
-
0,33 liter barna sör
-
16 dkg kemény sajt
-
2 reszelt parmezán sajt
-
só
-
bors
Elkészítés:
Megtisztítom és apró kockákra vágom a hagymát. Meghámozom és feldarabolom a zellert. A hagymát a vajon megdinsztelem, hozzáadom a zellert, s lefedve lassú tűzön együtt párolom 5-10 percig. Hozzákeverem a lisztet és a mustárt, majd felöntöm a húslével, és időnként megkeverve addig főzöm, amig a zöldség puha nem lesz. A lereszelt sajtokat és a sört a leveshez adom, majd készre főzöm, ízlés szerint sóval, borssal fűszerezem. A karfiolt külön edényben megpárolom, tálaláskor egyet egyet a tányér aljára helyezek, majd rámerem a levest.
Elkészítési ídő 35 perc
|