Zöldséges, tejfeles tarhonyaleves
Hozzávalók:
-
12 dkg tarhony
-
10 dkg vegyes zöldség
-
3 dkg zsír
-
4 dkg füstölt szalonna
-
1 dl tejfel
-
só
-
törött bors
-
paprika
-
zöldpetrezselyem
-
csonlé
-
hagyma
-
zöldpaprika
-
friss paradicsom
Elkészítés:
A kis kockára vágott szalonnát üvegesre pirítjuk, 1 kanálnyi apróra vágott hagymát és kis cikkekre vágott vegyes zöldséget tovább pirítjuk benne, majd megszórjuk vágott zöldpetrezselyemmel, és megsózva, borsozva, a leszűrt csontlével felengedve, fedő alatt félig puhára főzzük. Közben zsírban megpirítjuk a tarhonyát, megszórjuk 1 kávéskanányi paprikával, és belefőzzük a zöldséglevesbe. Belepirítunk 1-2 zöldpapríkát, friss paradicsomot, és ízesítve puhára főzzük. Hozzákeverjük a tejfelt, még egyszer felforraljuk, és forrón tálaljuk.
|