Karalábés burgonyaleves
Hozzávalók:
-
2 zsenge karalábé ( kb 50 dkg )
-
4 nagyobb újburgonya
-
1 vöröshagyma
-
4 evőkanál olaj
-
1 evőkanál fonomliszt
-
1,2 szűrt húsleves ( leveskockából is jó )
-
mokkáskanál őröltfekete bors
-
30 dkg koktélvirsli ( lehet konzerv is )
-
1-1 dl főzőtejszin és tejföl
Elkészítés:
Az összes zöldséget meg tizstitjuk . A karalábét egycentis, a burgonyát valamivel nagyobb kockákra , daraboljuk. Mindezeket az olajon megfuttatjuk és liszttel meghintjük. Jól elkerverjük majd a levessel vagy 1,2 liter leveskockával ízesitett vízzel felöntjük. Fölforraljuk, azután lefedve, kis lángon kb 15 percig főzzük. Megborsozzuk, utánasózznk. A koktélvirslit hozzáadjuk, még 5 percig főzzük. A tejszint a tefölel fölaprított petrezselymet vagy metélőhagymát is szórhaunk.
|