Szárnyasaprólék-leves
Hozzávalók:
-
50 dkg szárnyasaprólék
-
25 dkg vegyeszöldség
-
4 dkg zsír
-
3 dekányi vaj
-
3 dkg liszt
-
15 dkg zöldborsó
-
10 dkg gomba
-
1 dl tejszin
-
só
-
töröt bors
-
zöldpetrezselyem
-
hagyma
Elkészítés:
Az összevágott szárnyasaprólékot csontlében vagy vízben feltesszük főni. Az apró egyenletes kockára vágott vegyes zöldséget kevés finomra vágott hagymával zsíron lepároljuk meghintjük apróra vágott zöldpetrezselyemmel, és fedő alatt félig puhára párolva hozzáadjuk az aprólékhoz. Megsózzuk,kevés törött borssal fűszerezzük. Nyári idénybe néhány kelvirágrózsát, spárgafejet is főzünk bele. Az egészet majdnem puhára főzzük. Ezután világosra pirított petrezselymes rántással berántjuk,és esetleg tejszinnel dúsítjuk. Külön fött zöldborsót és kevés vajban párolt gombaszeleteket is tehetünk hozzá: ízesítjük és jól kiforraljuk Vajasgaluskákat vagy velőgombócot főzzünk bele betétnek.