Cibereleves
Hozzávalók:
-
1 l búzakorpa
-
1 nagy szelet kenyér
-
12 dkg rizs
-
2 dl tejszin
-
10 dkg ecetes torma
-
5 tojássárgája
-
2 evőkanál tejföl
-
tárkony
-
őrölt bors
-
só
-
5 dl húsles
Elkészítés:
Két liter vizet felforralunk, és ráöntjük a korpára. Elkeverjük,és negyed óráig állni hagyjuk. Aztán megsózzuk, rátesszük a kenyeret, és meleg helyre tesszük, ahol két nap alatt megsavanyodik. Azután a kenyeret eltávolítjuk. A levest átszűrjük, és felforrósított húsleveshez öntjük. Beletesszük a rizst, sózzuk, borsozzuk, majd tormával, céklalével, és apróra vágott tárkonnyal ízesítjük. A tejfölt simára keverjük a tejszinnel és a tojássárgájával, óvatosan rámerjük a forró levest, majd piritott kenyérkockákkal tálaljuk
|