Sóskaleves Tojással
Hozzávalók:
-
15-20 dkg sóska
-
2 evőkanál olaj vagy zsír
-
1 evőkanál liszt
-
1 dl tejföl
-
csipetnyi cukor, de azért lehet édesebb
-
4 egész tojás
-
só
-
( pirított zsemlekockák )
Elkészítés:
A sóskát szárától és vastad ereitől megtisztitjuk, és több vízben jól megmossuk A zsírt megforrósitjuk, hozzáadjuk a sóskát megsózzuk, és fedő alatt addig pároljuk, amig péppé nem vált. A lisztet a tejfölel összekeverjük, a szükséges vízmennyiséggel felhígítjuk, a sóskára öntjük és jól felfőzzük, cukorral ízesitjük. 4 tojást keményre főzünk éa apró kockákra vágva a levesbe keverjük. Készithetjük tojás nélkül is , akkor tetejére pírított zsemlekockát szórunk.
|