Bakonyi pandúrlevepandúrves
Hozzávalók:
-
40 dkg bárányhús
-
10 dkg füstölt szalonna
-
10 dkg gomba
-
2 dl vörösbor
-
1 fej vöröshagyma
-
2 cikk fokhagyma
-
1 mokkáskanál pirospaprika
-
só
-
2 evőkanál zsír
-
10 dkg nagykocka tészta
Elkészítés:
A megtisztitott, apróra vágott vöröshagymát 1 evőkanál zsíron aranysárgára pirítjuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, gyorsan elkeverjük, és rátesszük a kisebb kockákra vágott húst. Megsózzuk és gyakran megkeverve, mérsékelt tűzön lepörköljük. Azután kevés vízet öntünk alá és fedő alatt pároljuk. Amikor a hús félig megpuhult, aláöntjük a bort, hozzáadjuk a kis kockákra vágott szalonnát, a felszeletelt gombát, az apróra vágott fokhagymát, felengedjük 1,5 l vízzel és az egészet készrefőzzük.Közben a maradék zsíron zsemleszínűre pirítjuk a tésztát, majd a levesbe főzzük.
|