Gulyásleves
Hozzávalók:
-
30 dkg marha- vagy sertéshús ( esetleg vegyesen)
-
15 dkg leveszöldség
-
50 dkg burgonya
-
hagyma
-
só
-
pirosparika
-
csöves paprika
-
köménymag
-
2 evőkanál olaj vagy zsír
elkészítés:
Pörköltnek való húst veszünk 2 centis kockákra vágjuk. Az apróra vágott hagymát a zsíradékban fedő alatt mepirítjuk, beletesszük a pirospaprikát és hozzáadjuk a húst. Megsózzuk és vízzel felengedjük. Ha a hús puhulni kezd magtisztítva és kettéhasítva tesszük bele a leveszöldséget. Amikor a hús majdnem készen van, hozzáadjuk a kockákra vágott burgonyát, és azzal lassú tűzön puhára főzzük. Nyáron zöldpaprikával télen száraz csövespaprikával vagy lecsóval, illetve paradicsomkrémmel, s tetszés szerint köménymaggal ízesitjük.
|