Kelvirágkrém leves
Hozzávalók:
-
1/4 kg csont
-
15 dkg vegyes zöldség
-
6 dkg vaj
-
4 dkg liszt
-
40 dkg kelvirág
-
2 dl tej
-
1 dl tejszin
-
1 tojássárgája
-
só
-
bors
-
csipetnyi hagyma
Elkészítés:
A csontból, a zöldségekből, a kishagymából csontlevest főzünk. Közben az apró rózsákra szedett kelvirágot vajban megpároljuk 1 kanálnyi csontlével puhára főzzük, majd szitán áttörjük. Ekkor vajas rántást készítünk, ezt felengedjük a tejjel és a megszűrt lével, hozzá téve a kelvirágot. Ezt simára keverjük és készre főzzük. Tejszínnel elkevert tojássárgával díszítjük, ízesítjük és szűrőn átszűrve tálaljuk. Zsemle kockát adunk hozzá.
|