Nyakleves daragaluskával
Hozzávalók:
-
2 db pulykanyak
-
3 száll sárgarépa
-
2 száll petrezselyemgyökér
-
2 kávéskanál ételízesítő
-
2 g szerecsendió
-
karalábé
-
zeller 1-1 negyed
-
só
-
bors
Elkészítés:
A levest feltesszük főni lassu tűzön. Ha a hús megpuhult kiporciozzuk mellé rakjuk a zöldség hasábokat és a daragaluskát, majd rászűrjük a levest.
Daragaluska:
1 tojást, csipet sóval csöpnyi sütőporral, vagy szódabikarbónával összekeverünk és annyi darát adunk hozzá, hogy sűrű masszát kapjunk 1 órát állni hagyjuk, majd fővő vízbe szaggatjuk. Lassú tűzőn legalább 10 percig főzzük. Mindig csináljunk 1 db próba főzést.