Csirkeleves májas fánkkal
Hozzávalók:
-
50 dkg vegyes leveszöldség
-
1 kg csirkeaprólék
-
15 dkg csirkemáj
-
10 szem bors
-
2 dl tejszin
-
1 ek. vágott petrezselyem
A mini fánkhoz
-
1/2 dl víz
-
1/2 dl olaj
-
5 dkg liszt
-
1 tojás
Előkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk. A csirkeaprólékot és a májat leöblítjük, kevés vízben felforraljuk, majd lemossuk.
Elkészítés:
Az aprólékot és a májat tiszta vízben, lassú tűzön újra felforraljuk, lehabozzuk. Ha már nincs habja, beletesszük a zöldségeket sózzuk és hozzáadjuk a szemes borsot. 1,5 órát főzzük, majd leszűrjük. Egy liter lére van szükségünk.A leszűrt levesbe beletesszük a fehér zöldségeket, a petrezselymet, 1,5 dl tejszint és az egészet összeturmixoljuk. Kíméletesen összeforraljuk, sózzuk, borsozzuk. A csirkemájat simára áttörjük, kikeverjük a maradék tejszínnel, sózzuk, borsozzuk. Ezzel töltjük majd meg a fánkocskákat.
Mini fánk
A sütőt 200 C-fokra előmelegítjük. A fánkokhoz feltesszük egy edényben forrni a vizet az olajjal együtt. Amikor már forr, belekeverjük a lisztet, pici sót, és 10-15 másodperc alatt összepirítjuk. A tűzről levéve várunk 1 percet majd belekeverjük a tojást. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre kávéskanállal kis halmokat teszünk, és 15 percre a sütőbe tesszük. Amikor szép barna, kivesszük kettévágjuk és a májas töltelékkel megtöltjük. A mini fánkokat levesbetétként kínáljuk.
|