Burgonyafánk
Hozzávalók:
-
80 dkg burgonya
-
5 dkg vaj
-
3 tojássárgája
-
só
-
szerecsendió
-
liszt
-
zsír a kisütéshez
Elkészítés:
A megtisztított burgonyát ugyan úgy megfőzzük, áttörjük és ugyanolyan masszát gyúrunk belőle, mint a burgonyropogósnál. Meglisztezett deszkán kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval fánk alakúra szúrjuk ki, és serpenyőben kevés felhevített zsírban mindkét oldalán piros ropogósra sütve azonnal forrón tálaljuk. Párolt marhasülhöz egyébb mártásos ételekhez adjuk. Ezt a burgonyafánkot beonírozva és kirántva is készíthetjük. Burgonyafánkot csinálhatunk élesztővel is. Ekkor cukor nélküli kelt tésztát készítünk, és fele annyi főtt áttört burgonyával keverjük össze, mint a kelt tészta.
|