Ízes bukta
Hozávalók:
-
30 dkg liszt
-
1 dkg élesztő
-
1 tojássárgája
-
2 dl tej
-
5 dkg vaj
-
5 dkg cukor
-
só
-
barackíz
-
vaníliás porcukor
-
zsír
Elkészítés:A hozzávalókból kelt tésztát dagasztunk és megkelesztjük. Ha megkelt, meglisztezett deszkán kinyújtjuk, és téglalap alakú darabokra vágjuk. Megtöltjük barackízzel és hosszúkásra csavarjuk. Megzsírozott tepsibe rakjuk egymás mellé, minden buktát egyik oldalon olvasztott zsírba mártva hogy sütés közben ne ragadjon össze. Megkelesztjük, és olvasztott zsírba mártott kenőtollal megkenve, mrgsütjük. Vaníliás porcukorral megszórva adjuk asztalra. A buktát tölthetjük még: szilvaizzel, fahéjas, cukros darált dióval, mákkal vagy túróval is.
|