Málnás sárgabaracktorta
Hozzávalók: A tésztához 12 szelet
-
20 dkg margarin ( pl Rama)
-
20 dkg kristálycukor
-
4 tojás
-
10 dkg darált mogyoró
-
5 dkg összevagdalt mandula
-
1 cs sütőpor
-
A töltelékhez:
-
50 dkg sárgabarack
-
15 dkg málna
-
5 dkg mandulaforgács
-
1 ek. porcukor
Elkészítés:
A margarint habosra keverjük a cukorral. Egymás után beledolgozzuk a tojásokat, majd a liszttel elkevert mogyorót, mandulát, sütőport csipetnyi sót is hozzáadunk. Kibéleljük sütőpapirral egy kb . 24 cm átméréjű kapcsos tortaforma alját belesimítjük a tésztát. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A ságabarackokat megmossuk, kettévágjuk magjait kiemeljük. A málnát megtisztitjuk. A gyümölcsöket a tésztára rakjuk, rászórjuk a mandulaforgácsot, és a tortát kb 50 percig sütjük. Ha nagyon barnulna 15 perccel a sütés vége előtt letakarjuk alufóliával. A formában hagyjuk 5 percig rácsra emeljük, és kihütjük. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral, és szeletelve kínáljuk.
|