Meggyes sütemény
Hozzávalók:
-
1 ü.v meggy befőtt
-
5 tojás
-
30 dkg porcukor
-
1 cs sütőpor
-
2 kanál citromlé
-
2 kanál víz
-
1 dl olaj
-
30 dkg liszt
Elkészítés:
A meggyet leszűrjük, megvárjuk hogy jól lecsöpögjön. 5 tojás sárgáját 30 dkg porcukorral habosra keverjük, beletesszük a sütőport, a 2 kanál citromlevet, az 1 dl olajat, a 2kanál vízet, a 30 dkg lisztet utána jól összekavarjuk. Az 5 tojás fehérjét keményre verjük és összeöntjük a masszával. Vajazott lisztezett tepsibe öntjük, majd beleszórogatjuk a lecsepegtetett meggyszemeket. 200 fokon 20 perc alatt megsütjük porcukorral megszórjuk.
|