Somogyi túrós
Hozzávalók:
-
30 dkg liszt
-
15 dkg maegarin
-
5 dkg cukor
-
2 tojás
-
1,5 dl tejföl
-
1 csomag sütőpor
A töltelékhez:
-
50 dkg túró
-
20 dkg cukor
-
8 dkg vaj
-
10 dkg mazsola
-
2 tojás
-
fél csmag vanilliáscukor
Elkészítés:
A sütőporral elkevert lisztet összegyúrjuk a tojással, a margarinnal, és annyi tejföllel, hogy jól kidolgozható legyen. A tésztát másfél centi vastagra nyújtjuk, majd kivajazott tepsiben szétnyomkodjuk, és rákenjük az alábbi tölteléket: a túrót áttörjük, és összedolgozzuk a vajjal, a tojássárgájával, a cukorral és a vanillincukorral, a mazsolával, valamint a kemény habbá felvert tojásfehérjével. A tésztára tett tölteléket megszórjuk cukorral, és a tepsit forró sütőbe toljuk. A mérsékelt tűznél kisütjük.
Elkészítési idő:55
|