Holland cseresznyetorta
Hozzávalók: 16 dabhoz
-
45 dkg mélyhűtöt leveles tészta
-
A krémhez: 1,5 dl te
-
1 cs vaníliás cokor
-
2 ek cukor
-
8-9 lapát fehér zselatin
-
25 dkg natúr joghurt
-
6 dl tejszin
-
25 dkg cseresznyebefőtt
-
1 cs citrommáz
Elkészítés:
A leveles tésztát olvasszuk fel. Helyezzünk 2x3 lapot egymásra. A belisztezett munkalapon nyújtsuk ki kb 1,5 cm vastagra egy 26 cm átméréjű tortalap méretére. A maradék tésztát gyúrjuk össze és nyújtsúnk ki belőle egy 3 tortalapot. Sütőpapírral kibélelt sütőlapra helyezzük, villával többször megszúrjuk. A kisült tortalapokat egy rácson hütjük ki. Az egyik tortalapot egy kapcsos tortaformába helyezzük és a tortagyűrűt köré kapcsoljuk. A krémhez a tejet a vanílíás cukorral felmelegítjük és a beáztatott jól kinyomkodott zselatint benne feloldjuk. Mielőtt megdermedne a natur joghurtot belekeverjük és a felvert tejszint habverővel beleforgatjuk. A vanílíás tejszin és cseresznye felét felváltva a tortalapra halmozzuk . A második tortalappal betakarjuk. A maradék vanílíás krémet tetején elsimítjuk. A citromos mázat a csomagoláson lévő utasítás szerint elkészítjük.a harmadik tortalapon elsimítjuk hagyjuk megdermedni és 16 szeletre vágjuk. Végül a fedő szeleteket rárakjuk a tortára. A holland cseresznyetortát hűtőben lehűtkűk majd egy tálcán elhelyezzük ésd a tortagyűrűt eltávolítjuk. Tálalásig hűtőben tartjuk,
|