Gyümölcsös Charlotte
Hozzávalók 12 darabhoz:
Az alaphoz:
-
olaj a formához
-
12,5 dkg babapiskóta
-
7,5 dkg puha vaj
A krémhez:
-
2 dl gyümölcslé
-
2,5 dkg cukor
-
4 lap fehér zselatin
-
25 dkg vanílíapuding
-
4 dl tejszin
Ezenkivül:
-
20 dkg babapiskóta
-
30 dkg vegyes gyümölcs
-
( földicseresznye, eper, áfonya, ribizli, kiwi, alma, narancs )
Elkészítés:
Egy kapcsos tortagyűrűt (18 cmØ ) olajjal kikenünk és sütőpapírral kibélelt alap köré kapcsoljuk, A babapiskótát finomra lereszeljük, a puha vajjal morzsatésztává gyúrjuk. A formába töltjük és lenyomogatjuk. A krémhez a gyümölcslevet a cukorral felmelegítjük. A beáztatott kinyomkodott zselatint feoldjuk benne. Mielőtt megdermedne a zselé egy tálba tesszük és a vanílíapinggal elkeverjük. A tejszint keményre felverjük és beleforgatjuk. A krémet a morzsalapra kenjük és hűtőszekrényben megdermesztjük. A tortagyűrűt eltávolítjuk és a babapiskótát a tortaköré rakjuk. A gyümölcsöket megmossuk, jól lecsöpögtetjük szükség szerint meghámozzuk, apróra vágjuk és a tortát kidíszítjük vele.
|