Palacsinta friss gyümölccsel
Hozzávalók:
-
8 palacsinta
-
25 dkg friss málna
-
25 dkg eper
-
12 dkg vaníliás porcukor 10 dkg málna- vagy eperdzsem
-
1/2 dl meggylikőr
-
vaj
Elkészítés:
A gyümölcsöket megtísztítjuk jól megmossuk és szitán szétterítve lecsepegtetjük. A nagyobb eperszemeket felaprítjuk, úgy hogy kb akkorák legyenek mint a málnaszemek. Közben a palacsintákat szokásos módon megsütjük és szétterítjük, megkenjük kevés kompótlével hígított málnadzsemmel. A gyümölcsöket egyenletesen elosztjuk rajta, meglocsoljuk a likőrrel, megcukrozzuk, négybe hajtva vékonyan megvajazott tűzálló tálba tesszük és előmelegitett sütőben 4-5 percig sütjük, csak éppen addig mig a gyümölcsök átforrósodnak bene. Vanílíás porcukorral megszórva adjuk asztalra. Készíthető friss cseresznyével vagy eperrel is ekkor a kimagozott gyümölcsöt egész kevés cukorsziruppal leforrázva tesszük a palacsintába, és tetejét tálaláskor kevés durvára vágott dióval cukorral szórjuk meg. Ízlés szerint likőr nélkül is készíthetjük.
|