Francia vagy Csúsztatott Palacsinta
Hozzávalók:
-
4 tojás
-
5 dkg vaj
-
10 dkg liszt
-
2 1/2 tej
-
só
-
10 dkg vanílliás cukor
-
olaj vagy zsír a kisütéshez
Elkészítés:
A vajat habosra kavarjuk egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, a lisztet, sót, s a tejjel lassanként elkeverjük. Végül könnyedén hozzákeverjük a tojások habját. A sütés eltér a többi palacsitáétól mert csak az egyik oldalát sütjük meg, nem túl gyors tűznél. Ha az egyik oldala rózsaszinre sült, egy kerek tálra csúsztatjuk a kisütött felével lefelé, vanílíás cukorral megszórjuk, s a következő kisült palacsintát rácsúsztatjuk. Így folytatjuk felváltva amig a palacsintánk mind kisülnek. A legutólsó megfordítva borítjuk a tetejére. Azonnal forrón vaníliás cukorral meghinve tálaljuk.
|