Franciakrémes
Hozzávalól: 24 db-hoz
Krémhez:
-
6 tojás
-
24 dkg cukor
-
12 dkg liszt
-
1 rúd vanília vagy 1 1/2 csomag vaníliás cukor
-
6dl tej
elkészítés:
A franciakrémesnél két vékony lapot sütünk a vajastésztából. A fenti vaníliakrém fele mennyiségét készítjük. Ezzel az alsó lapot megkenjük, majd amikor teljesen kihültm ugyanolyan vastagságban tejszinhabbal megkenjük ( 4 dl tejszinből verünk habot ). A fedőlapot megkenjük majd amikor teljesen ugyanolyan vastagságban tejszinhabbal cukorból készült fondannal. A fondant erős kávéval világosbarnára festjük. Felszelés a krémesekéhez hasonló ( A telszínhabot helyettesítthetjük sziruppal forrázott tojáshabbal is. Lásd Forrázott tojáshab tölteléknek. )