Krémes lepény
Hozzávalók:24 db-hoz
-
25 dkg liszt
-
25 dkg vajból készült vajastészta
-
Krémhez:
-
6 tojás
-
24 dkg cukor
-
12 dkg liszt 1 rúd vanília vagy 1 1/2 csomag vaníliás cukor,
-
6 dl tej
Elkészítés:
A kész vajastésztát 2-3 mm vékonyra kinyújtjuk és két akkora lapra vágjuk mint a sütőlemez- valamivel nagyobb is lehet, az összehúzódásra számitva. Forró sütőbe tesszük, majd egyenletesebb tűznél rózsaszínüre sütjük. A krémet még melegen ráöntjük, tetejét vizes kézzel elsimitjük. A másik kisült lapot egyforma kockákra vágjuk és a krém tetejére helyezzük. A kockák mentén vizes késsel felszeleteljük.Lapostálra helyezzük és cukorral meghintjük.
|