Narancsostúrótorta
Hozzávalók 16 darabhoz:.
-
Az omlóstésztához:
-
20 dkg liszt
-
1 tojássárgája
-
15 dkg vaj
-
12,5 dkg cukor
-
1 cs citromaroma
-
2 dkg vaj
-
2 dkg zsemlemorza a formához
A töltelékhez:
-
4 tojás
-
17,5 dkg cukor
-
1 cs citromaroma
-
50 dkg sovány túró
-
1 cs vaníliás pudingpor
-
1dl tej
Ezenkivül:
-
6 narancs
-
1 cs világos tortamáz
-
metalevél díszítéshez
Elkészítés:
A lisztet a munkalapra szitáljuk mélyedést nyomunk a közepébe beleütjük a tojássárgáját. Rászórjuk a cukrot hozzáadjuk a citromaromát, végül a vajat darabokban. Az egészet gyorsan lisztes kézzel sima tésztává gyúrjuk kivülről befelé dolgozva. Cipóvá formáljuk és fóliában legalább 60 percre hűtőszekrénybe tesszük. A tésztát belisztezett munkalapon átgyúrjuk és egy kapcsos tortaforma ( 26 cm Ø ) méretének megfelelően kinyújtjuk. A bezsírozott és zsemlemorzsával megszórt formába helyezzük és tészta oldalát felemeljük. A töltelékhez a tojásokat cukorral és citromaromával habosra keverjük. A túrót belekeverjük. A pudingport és a tejet hozzáadjuk és az omlós tésztán elsímitjuk. Kisütjük. Sütemény formában kihútjük, majd tortatálcára helyezzük. A narancsot meghámozzuk, felszeleteljük és a túrótortát kirakjuk vele. A tortamázat a csomagoláson lévő utasítás szerint elkészitjük. A narancsréteget bevonjuk vele és hagyjuk megdermedni. Mentalevélkével díszitve kináljuk
-
Sütési hő ( előmelegítve: ) elektromos sütő 180°, hőlégkeveréses 150° gázfok3 Sütési idő kb 45 perc
|