Almás borszeletek
Hozzávalók:
-
Az omlós sztához:
-
15 dkg liszt
-
1 tojássárgája
-
1 cs vaníliás cokor
-
10 dkgh cukor
-
1 csipet só
-
10 dkg vaj
A töltelékhez:
-
50 dl almalé
-
4 dl fehérbor
-
2 cs vaníliás pudingpor
-
5 dkg cukor
-
1/2 tk fahéjpor
-
50 dkg almaszelert
Ezenkivül:
-
40 skg túró
-
5 dkg cukor
-
1 cs vaníliás cukor
-
1 citrom leve
-
4 dl tejszin
-
4 tk habfixáló por
-
kakaópor a szóráshoz
-
1 alma a díszítéshez
Elkészítés:
A lisztet a munkalapra szitáljuk, mélyedést nyomunk a közepébe, beleütjük a tojássárgáját, rászórjuk a vaníliás cukrot, a sót, végül a vajat adjuk hozzá darabokban..Az egészet gyorsan sima tésztává gyúrjuk. Cipóvá formáljuk és fóliában legalább 60 percre hűtőszekrénybe tesszük. A tésztát egy 24x32 cm-es négyzetre kinyujtjuk a tepsit sütőpapirral kibéleljük, a tésztát beletesszük köré kapcsolunk egy négyzet alakú peremet az emlitett méretben. Megfőzzük a pudingot a csomagolás előírásai szerint pungporral, almalével, fehérborral, cukorral fahéjjal. A tűzhelyről levesszük és almadarabokat a még forró pudingba forgatjuk. A pudingot omlós tészta tetejére töltjük elsímitjuk és kisütjük. A megsült süteményt kihűtjűk. A túrót a cukorral, a vaníliás cukorral és citromlével simára keverjük. A tejszint a habfixálóval keményre feverjük éa túrós krémbe forgatjuk. A krémet a süteményre simítjuk és hűtőszekrénybe tesszük. Ha kihűlt , a peremet eltávolítjuk és a kakaóporral megszórjuk. Sablon segitségével dekorativ mintákat szórhatunk a süteményre. Az almát meghámozzuk, fedaraboljuk és kidíszítjük vela a süteményt. Tálalásig hűtőszekrényben tartjuk.
-
Sütési hő ( előmelegített ): elektromos sütő 180°, hőlégkeveréses 150° gázfok 3 Sütési idő: kb 40 perc
|