Csokistészta narancsos túrótorta
Hozzávalók 16 szelethez:
-
A tésztához:
-
3 tojás
-
15 dkg cukor
-
1 cs vanilíás cukor
-
3 ek víz
-
5 dkg liszt
-
5 dkg étkezési keményítő
-
1 cs csokoládés pudingpor
-
2 csapott tk sütőpor
A töltelékhez:
-
3 dl narancslé
-
5 dkg cukor
-
6 lap fehér zselatin
-
40 dk sovány túró
-
2 dl tejszin
-
2 db narancs
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral, vanilíás cukorral és vízzel habosra keverjük. A lisztet a sütőporral, a pudinporral és az étkezési keményítővel rászitáljuk és habverővel lazán beleforgatjuk. Egy kapcsos tortaforma ( 26cm Ø ) alját kibéleljük sütőpapírral és a tésztát beletöltjük és kisütjük. Sütés hő ( előmelegített ) elektromos sütő 180° fokra hőlégkeveréses 160 °fokra gázhőfok4. Sütési idő: kb 25 perc A megsült piskóta tortalapot egy rácsra boraítjuk és a sütőpapírt óvatosan eltávolítjuk. A lapot teljesen kihűtjük. A tortalapot egy kapcsos tortaformába helyezzük és a tortagyűrűt köré kapcsoljuk. 1 dl narancslét a cukorral felmelegítjük, 4 lap beáztatott és kinyomkodott zselatint a még meleg narancslében felodunk. Mielőtt teljesen megdermedne a túrót belekeverjük. A tejszint keményre felverjük és beleforgatjuk. A krémet a süteményre simítjuk és a hűtőben megdermesztjük. A narancsot meghámozzuk, kifilézzük éa a gyümölcshúst fedaraboljuk. A maradék narancslével együtt egy lábasba tesszük és felfőzzük. A megmaradt beáztatott kinyomkodott zselatint feoldjuk, tortára öntjük és egy kanállal az öntetet a torta széle felé csillag alakban kihúzzuk. Az öntetet a torta tetején hűtőszekrényben megdermesztjük. Végül eltávolítjuk a tortagyűrűt. A tortát tálalásig hűtőben tartjuk.
|