Ananászomlett
Hozzávalók:
-
A piskótatésztához: 4 darabhoz
-
2 tojás
-
5 dkg cukor
-
1 citromaroma
-
3 dkg liszt
A krémhez:
-
20 dkg sovány túró
-
2 dl tejszin
-
1/4 friss ananász
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral és a citromaromával egy tálban habosra feverjük. a lisztet rászítáljuk és lazán belefogatjuk. A tésztát habzsákba tesszük és 4 db 12 cm kört nyomunk sűtőpapírral kibélelt sütőlapra és kisütjük. Sütési hő ( előmelegített: elektromos sütő 200 ° hőlégkeverés 180 °gázhőfok 4. Sütési idő: kb 5 perc ) Az omletteket kivesszük a sütőből és fóliával letakarjuk, hogy a teteje ne száradjon ki. A tejszint keményre feverjük és belekeverjük a túrót. A krémet csillagkinyomós habzsákba tesszük és az omlettek felére krémet nyomunk. Az ananászt meghámozzuk a torzsáját eltávolítjuk. A gyümölcsöt feldaraboljuk és a krémre rakunk belőle. Az omlettet összehajtjuk és tálaljuk