Kókuszos szederszelet
Hozzávalók:
-
A kevert tésztához:
-
12,5 dkg vaj
-
12,5 dkg cukor
-
1 cs citromaroma
-
4 tjás
-
25 dkg liszt
-
3 csapotttk sűtőpor
-
vaj és morzsa a szóráshoz
-
Citromos kókuszhoz:
-
20 dkg kókuszreszelék
-
3 tojás
-
1 citrom leve
-
5 dkg cukor
A krémhez:
-
20 dkg szeder
-
7,5 dkg cukor
-
1 citrom leve
-
8 lap fehér zselatin
-
30 dkg sovány túró
-
6 dl tejszin
Ezenkivül:
-
2 dl tejszin
-
2 tk habfixáló por
-
kókuszreszelék a szóráshoz
-
szeder a díszítéshez
Elkészítés:
A vajat a cukrot és a citroaromát habosra keverjük. A tojásokat egyenként keverjük bele. A lisztet a sütőporral elkeverjük és hozzáadjuk. A tésztát egy kizsírozott, morzsával megszórt 24x30 cm-es tepsibe tesszük. A kókuszreszeléket tojással, citromlével és cukorral simává keverjük. A krémet habzsákba tesszük és halmokat nyomunk a tortalapra. A süteményt kisütjük. Sütés hő ( előmelegített ): elektromos sütő 180 fokon hőlégkeverés 160 fokon gázhőfok 4. Sütési idő 35 perc. A kisült süteményt kivesszük a sütőből. Egy tálcára helyezzük és tortaperemet helyezünk köré. A megtisztítottt szedret cukorral és citromlével felforrósítjuk. A beáztatott és kinyomkodott zselatint a még meleg masszában feloldjuk. A túrót belekeverjük. A tejszint a keményre felverjük és beleforgatjuk. A krémet a süteményre símítjuk megdermesztjük, Végül a peremet eltávolítjuk. A tejszint habfixáló porral keményre feverjük. Csillagkinyomó habzsákba tesszük és halmokat nyomunk a süteményre. Kókuszreszelékkel megszórjuk, szederrel díszítjük, szeletekre vágva kináljuk.
|