Krémes roládok
Hozzávalók:
-
4 db tojás
-
18 dkg liszt
-
2-3 dkg étkezési keményitő
-
1 cs sütőpor
-
5 dkg mogyoró
-
10 dkg hámoztt egész mogyoró
-
15 dkg nugát
-
50 dkg mascarpone
-
25 félzsíros tehénturó
-
1 ek kakaópor
-
100 g tejszin
-
a tetejére 1-1 ek porcukor ks kakaópor
-
sütőpor
-
alufólia
Elkészítés:
A tojások fehérjét 4 ek hidegvízze keményre verjük. Közben beleszórunk 10 dkg cuktot és hozzáadjuk a vaíliás cukrot. Egyenkén bedolgozzuk a tojássárgákat,beleszitáljuk a keményítővel és a sütőporral elvegyítt lisztet, majd beleforgatjuka darált mandulát. A masszát sütőpapírral kibélelet32x 38 csm tepsibe simítjuk és előmelegitett sütőben, 200 fokon 15-20 percig sütjük. Nedves konyharuhára boritjuk, és papírlehúzása után a ruhával betakarva hűlni hagyjuk Serpenyőben 3 dkg cukrot megolvasztunk, megforgatjuk benne a mogyorót. Olajjal megkent alufólián kihűtjük, majd 10 szem kivételével feaprítjuk. A nugátot forró vízfürdőben megolvasztjuk. A mascarponéta túróvalkrémesre keverjük. Belevegyítjük a maradék cokrot, a nugátot , a kakaóport és a feaprított mogyorót. A piskótát a krémmel megkenjük , majd feltekejük , és 1-2 órára hűtőbe tesszük. A tejszint habbá verjük,és csillagcsöves nyőmózsákba töltjük. A pocokorral és kakaóporral megszórt roládot habrózaákkal és félretett mogyoróval díszítjük.
|