Rózzafánk
Elkészítés:
-
2 dkg élesztő
-
1dl tej
-
25 dkg liszt
-
5 dkg pocukor
-
só
-
2 tojás
-
2 tojássárgája
-
2 evőkanál tejföl
A nyújtáshoz:
A sütéshez:
Tálaláshoz:
-
vsníliás cukor savanykás lekvár
Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Liszttel behintve deszkán késpenge vastagra kinyújtjuk, és fánkszaggatóval kb. 8 centi átméréjű köröket szaggatunk belőle. A karikákból 4-5 darabot egymásra illesztünk és mutatóujunkal közepükbe egy kis mélyedést nyomunk. A koronghalmok széleit bevagdossuk ügyelve, hogy a középen egyben maradjon. A fánrózsák mindkét oldalát forró olajban megsütjük. Vaníliás cukorraal meghintve, közepükben lekvárral tálaljuk.