Barackos szelet
Hozzávalók:
az omlós tésztához:
-
30 dkg liszt
-
1 tojás
-
20 dkg vaj
-
20 dkg cukor
-
1 cs citromaroma
-
vaj a zsírozáshoz
-
2 doboz barack ( egyenként 48 dkg )
ezenkivül:
-
60 dkg tejföl
-
3 tojás
-
1cs vaníliás pudinpor
-
15 dkg cukor 1 cs citromaroma
-
2 dl tej
-
5 dkg darabolt pisztácia a szóráshoz
Elkészítés:
A lisztet a munkalapra tesszük és mélyedést nyomunk bele, a tojást hozzáadjuk. A vajat darabokban al iszt közepébe tesszük, a cukrot és a citromaromát beleszórjuk. Az egészet lisztes kézzel kivülről befelé haladva sima tésztává dolgozzuk. A tésztát fóliában legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. Atésztát egí belisztezett munkalapon 35x24 cm-re kinyújtjuk kizsírozott és zsemlemorzsával meghintett tepsin elhelyezzük és peremet kapcslunk köré.A barackot jól lecsöpögtetjük és az omlós tésztán elrendezzük. A tejfölt a tojásokkal, a pudingporral, a cukorral, a citromaromával és a tejjel egy tálban elkeverjük, majd a barack tetején elsimítjuk. A süteményt kisütjük. A megsült süteményt kivesszük a sütőből és kihűtjük. Pisztáciával megszórjuk, szeletekre vágjuk és tálalásig hűtőszekrényben tartjuk.
|