Mézes méhcsípés
Hozzávalók 16 darabhoz:
a kelt tésztához:
-
40 dkg liszt
-
2 dkg élesztő
-
1 dl langyos tej
-
10 dkg méz
-
1 cs vaniliás cukor
-
2 tojás
-
5dkg vaj
-
a masszához:
-
6dkg cukor
-
2 ek méz
-
10 dkg vaj
-
10 dkg szeletelt mandula
a pudingkrémhez:
-
1cs tejszines pudingpor
-
10 dkg méz
-
25 dkg vaj
-
5 dl tej
-
1 kiscitromlé
-
6 szem sárgabarack jó a dobozos is
-
ezenkivül:
-
porcukor aszóráshoz
-
mentalevél díszítéshez
Elkészítés:
A lisztet egy tálba tesszük és mélyedést nyomunk bele. Az élesztőt egy kevés langyos tejjel 1 teáskanál mézzel elkeverjük és meleg helyen 10 percig kelesztjük. A maradék tejet a mézzel a vaniliás cukorral, a tojásokkal és a vajjal hozzáadjuk és az összetevőket a mixer tésztagyúrójával sima tésztává gyúrjuk. A tésztát lefedve meleg helyen kétszeresére kelesztjük. A tésztát egy belisztezett gyúrótáblán 35x 24 cm-re kinyújtjuk, peremet kapcsolunk köré. A cukrot, a mézet és a vajat egy lábasba tesszük, felforrósítjuk és a mandulát hozzáadjuk. A masszát lehűtjük a kelt tésztán szétterítjük és lefedve meleg helyen ismét 10-15 percig kelesztjük, majd a sütőben kisütjük. A süteményt kihütjük. Majd vízszintesen elvágjuk. A felső lapot felszeleteljük. Az alsó lapot egy tálcára helyezzük. A pudingporból a mézzel és a tejjel pudingot főzünk, majd kihűtjük. A vajat a citromlével habosra kavarjuk. A pudingot kanalanként a vajhoz keverjük. A barackot felkockázzuk és krémbe keverjük. A krémet a süteményre kenjük, a felső felszeletelt lapokat ráhelyezzük és kihűtjük. Porcukorral meghintjük, a szeleteket tálcára rendezzük, mentalevélkével díszítve kináljuk.
|