Dunahullám
Hozzávalók 16 darabhoz:
A tésztához:
-
20 dkg vaj vagy margarin
-
20 dkg cukor
-
1 cs vaníliás cukor
-
1 cs citromaroma
-
1 csipet só
-
5 tojás
-
35 dkg búzaliszt
-
3 csapot tk sütőpor
-
1 ek kakaópor
-
2 ek tej
-
1 ü meggybefőtt
-
A vajkrémhez:
-
1 cs vaníliás pudinpor
-
5 dl tej
-
5 dkg cukor
-
25 dkg vaj
-
ezenkívül:
-
20 dkg tejcsokoládémáz
-
3 dkg vaníliamáz
Elkészítés:
A vajat vagy margarint a cukorral a vaníliás cukorral, a citromaromával és a sóval habosra keverjük. A tojásokat egyenként keverjük hozzá. A lisztet a sütőporral elkeverjük és a tejjel felváltva a masszához adjuk. A tésztát kettéválasztjuk és az egyik felébe kakaóport keverünk. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk egy négyzet alakú peremet a tepsin elhelyzünk és a sötét tésztát beletöltjük, elsimítjuk, majd a világos tészta kerül a tetejére. A meggyet jól lecsöpögtetjük és a tésztán elosztjuk. A süteményt kisütjük. A megsült süteményt a sütőből kivesszük és óvatosan rácsra boritjuk. A sütőpapirt eltávolítjuk a tésztát megforditjuk és teljesen kihűtjük. Majd újra köré kapcsoljuk a megtisztított peremet. A vaníliás pudingporból tejjel és cukorral elkészítjüka pudingot, majd tűzről levesszük és kevergetve kihűtjük és a pudingot kanalanként beledolgozzuk. A vajas krémet a süteményen elsimítjük és hűtőszekrényben kihűtjük. A tejbevonót felmelegitjük és a süteményen elsimítjuk és ismét hűtőszekrényben kihűtjük. A vaníliamázat felmelegítjük és vékony csíkban a csokimázra csorgatjuk, majd ismét kihűtjük. A Dunahullámot szeletekre vágjuk és tálalásig hűtőszekrényben tarjuk.
|