Törökmézes lepéy
Hozzávalók:
-
15 dkg cukor
-
2 kanál méz
-
2 kanál tej
-
1egész tojás
-
1 kávéskanálszódabikarbóna
-
45 dkg liszt
Elkészítés:
A cukrot a mézzel, a tejjel, a tojással és a szódabikarbónával gőz fölött15 percig habzásig főzzük. Még melegen belegyurúnk 45 dkg lisztet, s négy lapban kisütjük. A lapokat krémmel összeragasztjuk. Krém. 1 dl darából 1/2 liter vaniliás tejjel sűrű pépet főzűnk, kihütjük. 20 dkg vajat 20 dkg porcukorral jó habosra keverünk, és hozzáadagoljuk a kihűlt pépet, amivel szintén jól kikeverjük, s a lapokat ezzel töltjük meg. A tészta tetejét cukorral meghintjük. Másnap vágjuk föl, amikor már kissé megpuhult. A lapokat tölthetjük citromos krémmel vagy bármely más lisztpéppel készült tortakrémmel tetejét citrommázzal vagy olvasztott csokoládékrémmel bevonhatjuk
|