Dió-vagy mogyorólepény
Hozzávalók:
-
8 dkg vaj vagy margarin
-
2 egész tojás
-
25 dkg cukor
-
10 dkg darált dió vagy mogyoró
-
10 dkg liszt
-
1 sütőpor 2 dl tej
Elkészítés:
A tojást a vajjal előbb habosra keverjük, hozzáadjuk a tej felét, a cukrot. 10 percig keverjük beleszitáljuk a lisztet a sütőporral és a maradék tejjel hígítjuk. Jól kidolgozzuk. (A mogyorót elötte a sütőbe tesszük, hogy gyengén mrgpiruljon, ruha között a héját ledörzsőljük és megdaráljuk, úgy adjuk a tésztamasszához.) Ha tészta kihült, hosszában kettévágjuk és lekvárral megkenjük. Tetejét vaniliás cukorral meghintjük és tetszés szerint szeleteljük. Tortalapnak is felhasználható.
|