Madártejszelet
Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
-
1/2 csomag sütőpor
-
8 evőkanál liszt
-
8evőkanálcukor
-
8tojásfehérje
A tetejére:
A krémhez
-
25 dkg Rama
-
20dkg porcukor
-
8dl tej
-
1 evőkanál liszt
-
2 csomag eredeti vaniliaizű
-
8 tojássárgája
Elkészítés:
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.Belekeverjük a sütőporos lisztet, és sütőpapiros tepsiben 180C°-ra előmelegitett sütőben kb 10-14 perc alatt megsütjük, tejből sürű krémet főzzűnk ráma porcukorral felhabositjuk, és összekeverjük a kihült krémmel, ezutána tésztára simitjuk. Tetejére kenjük a keményre vert tejszinhabot.