Cseresznyetorta ( 12 szelet )
Hozzávalók:
A tésztához:
-
10 dkg liszt
-
5 dkg margarin
-
1 db tojássárgája
-
pici só
A töltelékhez:
-
3 dkg zsemlemorzsa
-
75 dkg cseresznye (mélyhűtött vagy befőtt)
-
5 dkg meggy-vagy cseresznyelekvár
Elkészítés:
A tésztához valókat annyi hideg vízzel gyúrjuk össze, hogy rugalmas tésztát kapjunk, majd egy éjszakára tegyük hűtőszekrénybe. Másnap kibélelünk vele egy nagy tortaformát, kb. 2 ujjnyi pereme is legyen. A tésztát villával megszurkáljuk és forró sütőben félig megsütjük. Ezután zsemlemorzsával megszórjuk, ráterítjük a kimagozott cseresznyét és bevonjuk a kevés vízzel felmelegített lekvárral. Visszatoljuk a formát a sütőbe, és addig sütjük, amíg a tészta szép piros lesz. A formában hagyjuk kihűlni.
|