Kókuszos torta
Hozzávalók:
-
6 tojásfehérje
-
12 dkg kókuszreszelék
-
2 csapott evőkanál rétesliszt
-
1 kávéskanál szalalkáli
-
5 dl tej
-
1 csomag karamellás pudingpor
-
70 g csokoládé
-
édesítőszer, étolaj, margarin
Elkészítés:
A 6 tojásfehérjét keményre verjük, majd óvatosan belekeverjük a kókuszreszeléket, a réteslisztet egy kávéskanálnyi szalalkálit és ízlés szerint folyékony édesítőszert. A tésztát margarinnal kikent, kilisztezett kerek tortaformába öntjük és elegyengetjük. Előmelegített sütőben 15 percig sütjük. A kihűlt tésztára ráöntjük a keményre főzött karamellpudingot ( a pudinghoz kevés margarint is keverhetünk ). Végül a pár csepp olajjal felolvasztott csokoládéval leöntjük. Díszítésképpen a tetejére kókuszreszeléket szórhatunk.
|