Túrótorta
Hozzávalók:
-
50 dkg tehéntúró
-
3 db tojás
-
2 dl befőtt
-
15 dkg alma
-
5 dkg margarin
-
6 dkg búzadara
-
1 mk. só
-
1 tk.reszelt citromhéj
-
édesítőszer, kevés citromlé
-
a forma kikenéséhez kevés margarin, búzadara
Elkészítés:
A túrót áttörjük, összekeverjük a felvert tojásokkal. Hozzáadjuk a citromhéjat, sót, édesítőt, a búzadarát, a lereszelt almát, a befőtt levét és a kimagozott, apróra vágott befőttet, végül belecsurgatjuk az olvasztott, de már nem meleg margarint. Alaposan összekeverjük, és belesimítjuk egy kikent és búzadarával megszórt, mély tálba. Folpack fóliával lefedjük és a legerősebb fokozaton 12-14 percig pároljuk. Közben egyszer-kétszer megfordítjuk a tálat. A párolási idő letelte után még 10 percig állni hagyjuk, és ha teljesen kihűlt, akkor borítjuk tálra.
|