Citromhab kiwivel
Hozzávalók:
-
20 dkg kivi
-
1 db citrom
-
1 db tojás
-
4 dkg keményítő
-
5 dl tej
-
4+2 szem édesítőszer
Elkészítés:
A citrom héját lereszeljük, levét kicsavarjuk. A keményítőt simára keverjük a tojássárgájával, kevés hideg tejjel. A maradék tejet a citromhéjjal felforraljuk, majd édesítjük. A kikevert keményítőt hozzáöntjük, és kevergetve egyet forralunk rajta. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és a forró krémbe keverjük. Felforraljuk, beletesszük a citromlevet. A krémet négy megvizezett formába öntjük, hideg helyre tesszük. A kivit meghámozzuk, összezuzzuk, édesitjük összetört édesítőszerrel. A citromhabot a tányér közepére tesszük, és köré öntjük a kivipürét.
|