Gyümölcsös falatkák (6 db)
Hozzávalók:
-
50 dkg leveles tészta
-
1 db tojás
-
2,5 dl tej
-
1/2 zacskó vaníliás pudingpor
-
15 dkg eper
-
15 dkg málna vagy ribizli
-
édesítőszer
Elkészítés:
A leveles tésztát szobahőmérsékleten felengedjük és lisztezett deszkán kinyújtjuk két 20+30 cm-es lapra. Az egyiket sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük, vékonyan megkenjük tojásfehérjével. A másikat 6 db 10+10 cm-es négyzetre vágjuk, közepüket 6 cm-es átméréjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk és szorosan egymás mellé az alsó lapra fektetjük. Tetejüket megkenjük tojássárgájával sütőben 10-15 percig sütjük. A tejből pudingporból édesítőszerrel elkészitjük pudingot. A kihűlt pudingot a tészta üregeibe simitjuk és a tetejükre rendezzük a gyümölcsöket. Citromfűlevélkékkel díszitjük.