Szűzérmék kinaiasan
Hozzávalók:
-
1 szép nagy sertés szűzpecsenye
-
1 dl olaj
-
1 mokkáskanál frissen reszelt gyömbér
-
2 gerezd zúzott fokhagyma
-
4 evőkanál szójaszósz
-
1 dl méz
-
0,5 dl rizsbor vagy félszáraz fehérbor
-
Körethez:
-
párolt rizs
Elkészítés:
A szűzpecsenye tetején lévő vékonyhártyát éles késsel lefejtjük, majd a húst ujjnyi vastagon fölszeleteljük. Ezeket a kis érméket kissé kiverjük, ha kell, széleiket bevágjuk. Az olaj felét a gyömbérrel, a zúzott fokhagymával, a szójaszósszal összekeverjük. A hússzeleteket belerakjuk, átforgatjuk hogy a páclé mindenütt érje, majd 6 órán át hűtőszekrényben érleljük. A pácolási idő lejárta után az olaj másik felét egy serpenyőben megforrósítjuk. A húst lecsöpögtetjük de páclevét félretesszük, majd az olajon oldalanként 2-3 perc alatt megsütjük. Lecsöpögtetve tányérra rakjuk, lefedve melegen tartjuk. Most a hús félretett páclevét önjük a serpenyőbe, és 1-2 perc alatt beforraljuk, azaz addig forraljuk, amig egy kicsit besűrűsödik. Tálaláskor a tányérokra rizst kanalazunk, majd erre a talapzatra rakjuk a hússzeleteket. A beforralt páclével meglocsoljuk.
|