Hagymás rostélyos frissen sütve
Hozzávalók:
-
60 dkg rostélyos ( 4 szelet színhús )
-
30 dkg hagyma
-
20 dkg zsír
-
só
-
bors
-
liszt
Elkészítés:
A hagymát rostélyos készítésekor mindig előbb a hagymát sütjük meg, és a hagymás zsírban sütjük készre a húst. A bő, forró zsírban előzőleg a gyengén meglisztezett, karikára vágott hagymát aranysárgára sütjük, és leszűrés után széjjelterítjük, hogy ropogós legyen. A sütésre előkészített rostélyost megsózzuk, borsozzuk, mindkét oldalán gyengén lisztbe mártjuk, és a felhevített kevés hagymás zsírban erős tűzön mindkét oldalát pirosra sütjük. A zsírból kivéve azonnal tálaljuk sültburgonya körettel, amit szintén a hagymás zsírban sütünk meg. A rostélyost saját sült zsírjával meglocsoljuk, és a tetejére tesszük a sült hagymát: mellé kevés pecsenyelét is önthetünk. Fejes salátát, paradicsomsalátát vagy uborkasalátát adunk hozzá.
|