Omlós sertéshús kelkáposztabatyuban
Hozzávalók:
-
8 közepesen nagy kelkáposztalevél
-
1 kis üveges gyögyhagyma
-
1 darabos paradicsomkonzerv
-
1 evőkanál főzővaj
-
50 dkg darált sertéshús
-
só
-
bors
-
snidling- vagy újhagymaszárak
Elkészítés:
Önmagában is mutatós és ízletes, de sült, főtt burgonyával vagy krumplipürével is kinálhatjuk a következő töltött batyukat. A fejről leszedett, köröbelül egyforma nagyságú kelkáposztaleveleket megmosom, lecsepegtetem és a munkaasztalon egymás mellé teszem.A paradicsomot a paradicsomos léből kivéve hosszanti csíkokra vágom. A darált húst a vajon addig pirítom, amig omlós nem lesz,majd beleteszem a gyöngyhagymát, sózom, borsozom, és az egészet jól összeforgatom. A paradicsomot csak most adom hozzá, ugyanis ellenkező esetben teljesen szétesik, szétfő.A kiterített kelkáposztalevelekre halmozom az egyenlően elosztott gyöngyhagymás, paradicsomos hústölteléket és a levelek szélét összefogva snidling- vagy újhagymaszárral megkötöm. A batyukat hőálló edénybe teszem, kevés vizet öntünk alájuk, és letakarva 180 fokon párolom a sütőben, kb. 20 perc alatt. Az ínyencek a sütési idő utolsó öt percében kevés sajtos tejföllel meglocsolhatják: a sajtos massza szépen ráolvad, és aranysárga színűre pirul.
|