Milánói Aprópecsenye
Hozzávalók:
-
50 dkg csirkemell
-
1 tasak milánói alap
-
1 dl fehérbor
-
3 dl víz
-
1 kisebb póréhagyma
-
1 db kaliforniai paprika
-
2 gerezd fokhagyma
-
3 evőkanál olaj
-
egy kis delikát
-
50 dkg széles metélt
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük. Ezalatt a megmosott és kicsumázott paprikát kockákra vágjuk. Egy forró serpenyőben olajon pirítsuk át hirtelen, hogy előcsalogassuk igazi édességét, majd tegyük félre. A maradék olajon fonnyasszuk meg a megtisztított karikára vágott póréhagymát és az összezúzott fokhagymát. Adjuk hozzá a kockára vágott húst és egy csipet delikáttal ízesitjük. Ha megpirult, öntsük föl 3 dl vízzel és 1 dl fehérborral, majd keverjük hozzá a milánói alapot. Forrástól számítva 5-10 percig főzzük, majd adjuk hozzá a megpirított papríkakockákat melegítsük össze. Kínáljunk hozzá kifőtt tésztát akár sajttal szórva.
|